Food | Lifestyle

Sardin – un alt fel de restaurant

October 5, 2017

Săptămâna trecută a fost plină pentru mine. Proiectele, planurile și taskurile au făcut zilele să zboare și mi-au consumat energia până la epuizare. Miercuri am luat o pauză de la cercul vicios job-casă-casă-job și am ieșit în oraaaș!

Mă bucur tare mult că am descoperit  Sardin – un restaurant cu specific italienesc, decor superb și preparate greu de pronunțat. Situat în zona Timpuri Noi – Unirii, restaurantul poartă semnătura lui Cristian Corvin, arhitectul care a făcut arta din… vasle, boluri și obiecte de bucătărie! 🙂  Nu știu voi, însă pentru mine este foarte important ambientul și starea pe care mi-o dă un local. Designul m-a impresionat încă de pe terasă, unde am pășit cu gândul la serile de vară. Locația este absolut spectaculoasă, îmbină perfect simplitatea cu neconvenționaul, iar vibe-ul te face să pierzi noțiunea timpului. 

Restaurant Sardin – Pareri

Meniul este inspirat din bucătăria mediteraneeana, iar preparatele parcă desprinse din finala Masterchef. Fructele de mare sunt vedetele meniului, însă cuprinde și paste, peste și alte bunătăți. Ce m-a suprins este atenția pe care o acordă detaliilor și ingredientelor. Înghețata și pâinea sunt făcute chiar în bucătăria Sardin.

Și până să te decizi asupra unui preparat, Sardin oferă din partea casei aperitivul – bulete de cașcaval împreună cu o selecție de măsline verzi, sticks-uri și pâine homemade. Cine poate să reziste în fața unui platou cu pâine proaspătă?

Eu am ales SPEZZATINO DI MARE CON CREMA DI PATATE E PISELLI, în traducere fructe de mare pe pat de piure cu mazăre. It was amazing! 🙂 Am mâncat cei mai buni crevrți, iar pentru că sharing is caring am gustat și din calamarul la grătar, un deliciu. 🙂

Conceptul de “bucătărie responsabilă” mă bucură enorm, cred că ar trebui să ținem mai mult cont de originea ingredientelor și modul în care sunt gătite. Ingredientele din bucătăria Sardin sunt atent alese și provin din diferite regiuni pentru că preparatele să-și păstreze autenticitatea.

Și dacă v-am făcut pofta, găsiți Sardin pe Bulevardul Mircea Vodă 39H, aștept feedback-ul vostru și recomandări pentru următoarea vizită la Sardin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *