Lifestyle | Travel

One day in Milan

May 20, 2017

Saptamana care abia s-a incheiat a fost una speciala si plina de evenimente pentru mine. Dupa ce miercuri am fost super incantata sa particip la Digital Divas 2017 despre care o sa va spun mai multe intr-un post separat, vineri, impreuna cu colegele de la birou am lasat joburile pentru o zi si am plecat….la Milano! Ce a iesit? Nici nu imi pot aminti de cand nu am mai trait o zi atat de epuizanta si plina de amintiri frumoase.

Am auzit multe povesti de la oameni care aleg sa calatoreasca in afara tarii doar pentru o zi, iar cum majoritatea colegelor mele nu ar fi putut sta mai mult timp, am decis ca este momentul perfect sa traim o astfel de experienta.

A fost o zi plina de emotii inca de dimineata. Cum e aproape imposibil ca zece fete sa fie punctuale, am alergat prin aeroport sa nu pierdem avionul, care era de altfel si primul zbor spre Milano din acea zi. Si cum niciodata ce iti planifici de acasa nu se si intampla, WizzAir s-a gandit sa ne faca o surpriza si sa ne amane zborul cu 2 ore. Super nu? One day trip urma sa fie si mai scurta pentru ca “avionul a lovit o pasare” ca in desene animate, insa cand iei bilete dus-intors spre Italia la pretul unei calatorii cu CFR la Constanta banuiesc ca nu trebuie sa ai mari pretentii si oricum nu voiam sa ne stricam entuziasmul.

Zborul a durat putin peste o ora jumatate, iar ajunse in aeroportul din Bergamo am luat autobuzul care ne-a dus in centrul orasului, unde o ploaie torentiala parca pe noi ne astepta. Cand a iesit soarele ne-am plimbat pe strazile din jurul Domului, am intrat prin magazine, am vizitat Castelul Sforzesco si evident am mancat paste si inghetata.  Dupa o noua intarziere a zborului am ajuns seara epuizate, dar cu un bagaj plin de amintiri frumoase.

Unul din cele mai importante lucruri pe care le am realizat in aceasta mini-excursie a fost cat de important este sa rezonezi cu oamenii cu care lucrezi. Am norocul sa fac parte dintr-o echipa de oameni minunati, nu pentru ca am fost la Milano impreuna, ci pentru fiecare zi in care lucram si suntem o echipa.

Sa vezi un oras intreg intr-o zi nu ai timp, insa o catalorie de o zi e ca o evadare din rutina zilnica. Toata ziua am fost contra-cronometru si am incercat sa vedem tot ce puteam vedea, atat cat timpul ne-a permis. Cu siguranta o sa ramanem toate cu amintirea acestei zile, iar eu cu promisiunea ca intr-o zi o sa ma intorc sa stau mai mult timp.

De ce sa calatoresti o zi?

  • Este o experienta pe care trebuie sa o traiesti macar o data
  • La finalul zilei one day trip pare one week trip la cat de multe ai facut si cat de obosit esti
  • Este solutia perfecta atunci cand nu dispui de mult timp, dar iti doresti un refresh
  • Costurile unei astfel de calatorii sunt foarte reduse
  • Imagineaza-ti cate orase poti vedea

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *