Beauty

Masca naturala de par – cel mai bun tratament pe care il prepari chiar tu

January 16, 2018

Ma chinui să scriu articolul ăsta de prin septembrie trecut, iar după ce m-am confruntat cu o perioadă destul de urâtă pentru părul meu proaspăt vopsit, m-am gândit că e momentul perfect.

Aceasta e mască mea preferată, care m-a salvat de foarte multe ori. O folosesc cam la două săptămâni/ o dată pe lună pentru că trebuie să stau câteva ore cu ea și e destul de incomod. Cred că este potrivită tuturor tipurilor de păr și de fiecare dată când am recomandat-o, am primi numai feedback-uri bune.

Masca de par homemade:

  • ulei de măsline – 5-6 linguri în funcție de lungimea părului
  • un gălbenuș de ou 
  • lămaie – zeama de la un sfert de lămaie
  • ulei de ricin – o lingură
  • vitamina E – câteva picături

Masca de par cu ulei de masline

Uleiul de măsline este foarte bun pentru păr. Recomandat pentru părul uscat/normal, însă e foarte benefic și pentru părul meu gras, deși excesul de sebum iși face de cap la rădăcini, firul trebuie hidratat. Eu pun o cantitate destul de mare de ulei de măsline,  în funcție de mărimea părului.

Galbenusul de ou

Trebuie să recunosc că e un ingredient opțional pentru mine. Nu prea îmi place mirosul și senzația de a sta cu un ou pe păr 2-3 ore. Se întâmplă să prepar masca și fără el, însă când am oua de țară nu ratez ocazia. De ce gășlbenuș de ou? Acesta conție 70% keratină, foarte benefică pentru părul deteriorat.

Lamaia

Atenție! Lămâia decolorează părul. De fiecare dată când mă vopses, îmi prepar o mască cu jumăte lămâie, jumate ulei de măsline, pentru a-mi decolora părul. Acum nu vă imaginați că de la 10 picături ajungeți blonde. Din șaten închis se transformă în șaten mediu, dacă există nuanța asta. Lămâia este recomandată și pentru părul gras, reglează secreția de sebum. În rest, dacă nu vă doriți să se deschidă părul sau dacă nu îl aveți gras, folosiți un sfert de lămâie, conferă luciu și luminozitate.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin stimulează creșterea părului și îl hrănește în profunzime. Dacă pentru sprâncene funcționează așa de bine, de ce să nu-l folosești și pentru podoaba capilară? Se găsește în orice farmacie și costă în jur de 10 lei.

Vitamina E

Vitamina A este benefică pentru păr, îl hrănește,  previne căderea părului și albirea prematură. Nu este un must, însă atunci când am în casă o folosesc.

În ceea ce privește timpul de acțiune, las masca să acționeze în general 2h, însă când mă grăbesc reduc timpul la jumătate de oră. Dacă nu vă place senzația o puteți aplica seara, înainte de culcare și să vă acoperiți părul cu o bonetă specială. Efectele o să le vedeți imediat! A-ți încercat-o?

Mai multe despre prdusele de păr am scris aici

 

  1. În cazul în care nu am părul vopsit , dar are tendințe de îngrășare , mai trebuie să adaug sucul de la un sfert de lămâie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *