How to

How to: Cum salvezi pozele de pe Instagram?

July 26, 2017

De foarte multe ori am auzit intrebarea “Cum salvezi pozele de pe Instagram?” iar raspunsul era print-screen.  Insa ce faci cand ai nevoie de poze la o dimensiune rezonabila? Mi se intampla sa postez o poza si o sterg, iar la ceva timp sa am nevoie de ea la o rezolutie buna.

Am vazut ca exista si site-uri care descarca pozele prin link, insa sunt multe si nu toate functioneaza. Un alt minus al site-urilor de download este ca permite descarcarea pozelor doar de pe un profil public, cele private nu pot fi accesate.

De mentionat este ca nu incurajez furtul de poze sau utilizarea imaginilor fara acordul celor ce le detin. In munca mea de graphic designer au existat momente cand un brand pentru care lucram avea pe Instagram adevarate comori vizuale si era mult mai rapid (dar perfect legal!) sa le iau de acolo pentru diferite materiale.

Cum salvezi pozele de pe Instagram in 4 pasi simpli

1. In primul rand intra pe Instagram de pe laptop/desktop si deschide imaginea pe care doresti sa o descarci

Click dreapta pe fotografie > Inspect (sau Inspect Element daca folosesti Mozilla)

 

 

2. Se va deschide o noua sectiune. Nu te speria, e foarte usor. Tot ce trebuie sa faci e sa “lasi in jos” prima sageata care nu este deschisa. Este exact deasupra campului selectat automat cu albastru.

 

 

3. Poza este in linkul subliniat care incepe cu http: si se termina cu .jpg. Copiaza acest linkul intr-un tab nou (dublu click si se selecteaza automat).

 

4. Poza va aparea in tabul nou si se poate descarca normal: click dreapta> Save as

Sper ca va este util tutorialul meu. Daca aveti intrebari le astept cu drag in comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *