How to

Cu ce imi editez pozele de pe Instagram, fara Photoshop

January 9, 2018

Jobul de Graphic Designer presupune printre altele să stau toata ziua cu nasul în Photoshop și Ilustrator. Când vine vorba de editatul pozelor, bătrânul Photoshop e clar că poate să facă orice, însă nu despre el vreau să vă povestesc azi.

Sunt momente când nu am laptopul la îndemână sau cand pur și simplu e mai rapid să editez pozele direct de pe telefon, motiv pentru care am început să caut alternative. Am găsit câteva aplicații care, folosite împreună, rezolvă cam tot ce mă nemulțumește la pozele mele.

Aplicatii de editat poze

Snapseed
Am început cu el pentru că este probabil cel mai puțin cunoscut. Este o aplicație destul de complexă, însă eu o folosesc strict pentru “Curăță”, tool-ul cu care șterg diferite lucruri din poză: prize, pete, oameni, orice îmi doresc să dispară din peisaj. E super simplu, ușor de folosit și it makes the big difference!

Facetune2
Aplicația asta e specială pentru selfieuri, însă eu o folosesc să editez rapid flat lay-urile, adică pozele alea făcute de sus, unde de obicei vreau să am fundalul complet alb. Folosesc Whiten să luminez pozele doar în anumite zone, iar ocazional Blur sau Details să blurez/evidențiez doar anumite zone.

VSCO
E cea mai populară aplicație de editate foto, pe care o folosesc mai toti instagramerii. Deși are puține filtre, 90% din pozele mele de pe Instagram au trecut mai întai prin VSCO. De obicei folosesc C1, însă niciodată la 100%. Un alt tool popular din VSCO este Grain, care face pozele sa para old, cu “purici”.

  1. Am fost mare fana Snapseed si inca mi se pare una din cele mai prietenoase aplicatii.
    VSCO am inceput sa folosesc pentru Insta de vreo 2-3 saptamani si am ramas cu cateva filtre preferate. Incerc sa nu le alternez prea mult, dar am observat ca da bine un filtru pentru un tip de poza (gen mancare), altul pentru produse and so on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *