Personal | Travel

City Break la Milano – on the budget sau nu?

October 27, 2018

Acum doi ani am am plecat din Milano cu promisiunea că am să mă întorc. M-a fascinat orașul cu vibe-ul pe care îl are, străzile de poveste și oamenii cocheți. Am tot auzit povești despre călătoritul cu bani puțini și m-am gândit, hei, eu de ce nu pot să fac asta? Așa am descoperit aventurescu.ro și că poți să ajungi la mii de km depărtare cu bugetul de care ai nevoie pentru o vacanță la Sibiu.

Îl urmăream pe Aventurescu cu regularitate, fără să am o destinație în minte, iar când am văzut propunerea de City Break la Milano am cumpărat biletele de avion fără să mă gândesc prea mult. Am călătorit cu o companie low-cost și am ales un hotel situat la 20 de minute de centrul orașului, exact lângă stadion, țineți minte detaliul ăsta, o să fie interesant mai târziu. 🙂

Biletele de avion și hotelul le-am rezervat încă din august pentru octombrie, cu siguranță găsiți aceleași prețuri chiar și cu mai puțin timp înainte. București-Bergamo este o cursă foarte ieftină, am zburat cu Ryanair cu 150 lei/persoană dus-întors. Cât despre hotel, l-am găsit pe Agoda, experiența mea cu ei a fost foarte bună, am plătit din greșeală pentru altă perioadă și chiar dacă scria mare și cu roșu că odată anulată rezervarea nu se rambursează banii, am sunat la ei si mi-au ramburst suma integrală printr-un vaucher cu care am putut să fac o nouă rezervare. Hotelul la care am stat a fost B&B San Siro, nimic fancy, dar curat, modern și liniștit. Big minus pentru că nu au avut fier de călcat în tot hotelul și mi-am călcat cămașa cu placa de păr, dar asta e o altă poveste. 🙂

Nu vreau să mă transform în ghid turistic, sunt multe articole foarte bune despre ce puteți să faceti la Milano, siteuri și bloguri de călătorie care fac asta mult mai bine decât mine, o să vă povestesc despre cele 3 zile ale mele la Milano, să vă inspire și încurajeze să călătoriți mai mult.

Prima zi am rezervat-o pentru Dom, magazinele din centru orașului, Galleria Vittorio Emanuele, paste, pizza, înghețată. Pentru a evita coada de la Dom e important să știți că puteți opta pentru bilete preferențiale cu acces cu liftul direct pe terasele clădirii, priveliștea chiar îți taie răsuflarea. Milano rămâne un oraș al modei, iar străzile pline de magazine trebuie bifate neeapărat.

 

Mâncarea cu specific italian este slăbiciunea mea, aș putea mânca numai paste, dimineața, la prânz și seara. Restaurantele de lângă Dom nu oferă numai o priveliște frumoasă, ci preparate specifice, delcioase!

Planificasem o excursie de o zi la Como Lake, însă cum nu am verificat foarte bine locația hotelului și m-am trezit  că e la câțiva metri de stadionul Giuseppe Meazza, uite-mă cum am fost nevoită să merg la meci. 🙂  Dragostea cere sacrificii, nu? Eh, lasă că atâtea Victoria’s Secret prin Milano au fost  o ”răzbunare” bună.

Castelul Sforzesco l-am vizitat rapid, care e la câteva minute de Dom, ne-am mai plimbat puțin prin magazine și cele 3 zile au trecut fără să simțim, exact ca orele înainte de zborul spre casă pe care era să-l pierdem.

Următoarea destinație îmi doresc să fie Paris sau Londra, însă rămâne de văzut. Per total, Milano nu a fost un start bun pentru călătoria mea on the budget, chiar dacă zborul și hotelul pot fi ieftine, cu atâtea magazine nu ai cum să reziști tentațiilor. Dar dacă mă gândesc că am plecat din galeria Rinascente doar cu pudra de la Laura Mercier înseamnă că m-am descurcat destul de bine, nu? 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *