Beauty

Beach essentials: cel mai bun articol pe care l-am citit în ultima vreme și produse de luat în vacanță

July 27, 2018

Vestea că numărul Glamour din Decembrie va fi ultimul m-a întristat teribil. Am crescut citind reviste și oricât teren ar câștiga internetul, nimic nu se compară cu răsfoitul unei reviste glossy în pijamale. Dar destul cu introducerile siropoase, când am plecat în Grecia am înșfăcat în ultimul moment revista din aeroport, deci m-am bucurat de ea la soare. La fix, pentru că în numărul din iulie am citit un articol pentru care o să rămân recunoscătoare.

Știati că există 2 tipuri de produse cu SPF?

Filtrul fizic

Produsele cu filtru fizic sunt cele despre care spunem că lasă o peliculă albă (dăăă), resping razele soarelui și acționează ca o barieră. E necesar să fie aplicate după fiecare baie.

Filtru chimic

Sunt acele produse care trebuie aplicate înainte de expunerea la soare. Au o textură mai lejeră, se întind mai ușor și absorb razele soarelui după ce pătrund în piele. Ingredientele chimice nu sunt tolerate de toată lumea și pot provoca alergii.

După ce am descoperit cele 2 tipuri de protecții am început să identific ce filtru are fiecare produs pe care îl aveam cu mine. V-am bătut la cap pe Instagram, Facebook și vlog, însă trebuie să o mai spun o dată: m-am bronzat tare frumos cu SPF 50!

Pentru ten am ales Daily Cream-ul de la Seventeen cu aloe si rodie 50+, varinta tinted. Nuanta ușor pigmentată se adaptează culorii tenului, eu îl aplicam înainte de a pleca de acasă, pentru efectul de ușoară acoperire.  Pe langă utilitatea evidentă la plajă, mi se pare ideal de folosit în locul unui BB Cream vara, atunci când nu îți dorești să te machezi.

Tot pentru ten am luat cu mine și crema Clear Ultra-Light Daily Hydrating Fluid SPF 30+ de la Paula’s Choice. Are o textură foarte fluidă, se absoarbe repede în piele, protejează împotriva razelor soarelui în timp ce hidratează pielea. Ca idee, o aplicam atunci când ieșeam din apă, numai după ce foloseam apă termală pentru a curăța sarea.

Pentru corp am alternat laptele pentru copii Avene SPF 50+ cu spary-ul  L’erbolario SPF 30. Laptele de corp Avene l-am folosit mai ales în primele zile, ale o textură fluidă și se absoarbe repede în piele. Pentru că e un produs dedicat copiilor are o formulă ceva mai rezistentă la apă și îl puteți aplica și pe pielea sensibilă. Spray-ul L’erbolario are un pulverizator ce scurtează foarte mult timpul de aplicare, e ideal pentru zone mai mari. Formula este ceva mai densă, însă nu lasă o peliculă deranjant de albă. E genul ăla de produs pe care îl aplici chiar și atunci când îți e fooarte lene. Mi-a plăcut mult textura, mirosul foarte discret, felul în care se simte pe piele, îl voi recumpăra cu siguranță. 🙂

Anul acesta am făcut abuz de apă termală: neeapărat pe față dupa fiecare baie, pe corp, pe zonele care s-au înroșit și pe mâini, pentru că mi se usca pielea îngrozitor după o oră de bălăceală. Apa termală la plajă e minune, vă zic, câteva pulverizări și scapi de senzația că te strânge pielea. Eu am folosit Face Water de la Apivita și clasica apă termală Avene.

După expunerea la soare pielea are nevoie de muuultă hidratare. Am descoperit gelul de duș care fixează bronzul de la L’erbolario, mi-a plăcut mai ales că nu face deloc spumă și nu cred că are parfum (imi pare rău că nu mai am produsul).  After-sun-ul gel Avene After-Sun Repair Creamy Gel are rolul de a calma pielea și conferă o senzație de răcorire, textura foarte fluidă e ideală pentru arsuri.

Chiar dacă nu este un produs destinat protecției solare, Tattoo Brow-ul de la Maybelline e un pont bun pentru cele dintre voi care își doresc sprâncene conturate chiar și la plajă. Acționează ca un tatuaj semi-permanent, după aplicare aștepți între 20 de min și 2 ore, în funcție de cât de rezistent îți dorești să fie. Se îndepărtează ca o mască peel-off și arată destul de natural, iar parea bună e că nu se întinde și nu se ia intr-un mod inestetic.

Sunt curioasă, voi ce produse luați în vacanță?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *