Beauty

Autobronzant St. Moriz: bronz frumos in doar cativa pasi

June 17, 2017

Primul gand cu care am inceput saptamana trecuta a fost acela ca in weekend trebuie neeaparat sa merg sa ma bronzez. Cum vremea nu m-a ajutat in acest sens, am inceput sa caut solutii. Asa am ajuns sa am prima mea experienta cu un produs tip autobronzant: St. Moriz Self Tanning spuma autobronzanta. Va spun sincer ca aveam mari emotii, ma gandeam ca o sa fiu plina de pete si nevoita sa port pantaloni pana se duce efectul de dalmatian.

Autobronzantul l-am achizitionat de pe Aoro (soon Notino), am ales varianta de spuma rapida care actioneaza gradual si manusa de aplicare. Imi place foarte tare textura pe care o are, si ca se aplica extrem de usor.  La inceput manusa nu mi se parea un must si am luat-o mai mult la sugestia unor prietene mai experimentate, insa chiar este folositoare.

 

Cum se aplica St. Moriz autobronzantul spuma?

Pasul 1

Este extrem de important sa se realizeze o exfoliere a pielii, inainte de aplicarea autobronzantului pentru evitarea petelor. Exista foarte multe produse cu efect de exfoliere, insa eu am ales sa optez pentru un exfoliant natural: zat de cafea cu miere si optional unt de cocos. Mai exista si varianta cu malai si miere pentru cei care nu indragesc mirosul zatului de cafea.

Pasul 2

Dupa exfoliere se spala si usuca foarte bine pielea. Autobronzantul trebuie aplicat neeaparat pe pielea perfect uscata.

Pasul 3

Este aplicarea propiu-zisa a autobronzantului. Se aplica pe portiuni mici si se intinde foarte bine. Pentru evitarea petelor se recomanda ca pe incheieturi, coate etc sa se aplice o cantitate mai mica, iar pe laba piciorului doar am trecut cu surplusul de pe burate. Eu am ales ca prima data sa nu aplic o cantitate foarte mare, m-am limitat la 2-3 aplicari pe maini/picioare si nu am frecat de 2 ori pe aceeasi zona.

Pasul 4

Pentru ca este un produs cu bronzare rapida, dupa uscarea autobronzantului pe piele (aproximativ 10 minute) surplusul se elimina in functie de intensitatea bronzului dorit. Daca doriti un bronz mai discret lasati-l sa actioneze 1-2 ore, iar pentru un bronz intens eu am asteptat 4-5 ore pana sa fac dus.

Autobronzantul nu mi-a patat hainele, pete horror pe piele  nu am avut, insa am sesizat ca se “strange” pe linia pantofilor atunci cand este cald, dar semnele dispar imediat la dus. Efectul intens a tinut 2 zile,  dupa 4 zile nu a disparut de tot. Dupa parerea mea, un mare plus este culoarea care arata foarte natural si faptul ca se aplica cu usurinta. Evident nu poate concura cu bronzul natural, care ramane cateva luni, insa pana la el este o alternativa foarte buna.

 

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *